Over mij

Even voorstellen….

Martine de Wekker

Mijn naam is Martine de Wekker. Na 8 jaar intensieve training en beoefening van Chen-stijl Tai Chi Chuan (Taijiquan), waarbij ik van diverse leraren en meesters Chen-stijl Taijiquan lessen, workshops, retreats en seminars zowel in binnen- als buitenland heb gevolgd, was het voor mij in 2019 tijd om dat te gaan doen wat ik zo geweldig leuk vind: zelf lesgeven aan mensen in deze prachtige oude Chinese bewegingsleer en in het bijzonder de Chen-stijl taijiquan waar mijn hart naar uitgaat.

Naast mijn passie voor Taijiquan ben ik in het dagelijks leven fysiotherapeute en oedeemtherapeute. Met veel plezier en liefde oefen ik dit mooie vak al jaren uit. De grote voordelen en gezondheidseffecten, zowel lichamelijk als geestelijk, die door de beoefening van Taijiquan worden teweeggebracht, kom ik vrijwel dagelijks tegen, zowel bij mijzelf als bij vele anderen. Eigenlijk is dit niet zo verwonderlijk, als je begrijpt dat bij het beoefenen van Taijiquan de levensenergie, de Chi, weer vrij door het lichaam kan gaan stromen en energieblokkades worden opgeruimd. De Chi stroomt via de meridianen door en langs ons lichaam. Je zou het met een soort wegennet kunnen vergelijken. Door training versterk je je Chi en je gezondheid.

Meridiaantherapie

Deze therapie stelt zich ten doel om de balans tussen de Yinenergie en de Yang-energie te herstellen indien deze verstoord is, bijvoorbeeld door littekens. Meridiaantherapie heeft tot doel het zelfgenezend vermogen van ons lichaam te activeren, waarna het lichaam zelf de klachten op kan gaan lossen. Deze bijzondere behandelmethode beoefen ik sinds 2019 met mooie effecten en betere levenskwaliteit voor mensen met uiteenlopende klachten en aandoeningen. De overeenkomst met de werking van het beoefenen van Taijiquan, de bewegingsvorm die gericht is op het laten stromen van de Chi en Meridiaantherapie is voor mij een brug tussen mijn twee passies: enerzijds mijn werk en anderzijds Taijiquan. Een prachtig, elkaar aanvullend en versterkend geheel.